22 Mayıs 2009 Cuma

Çinli Opel İnsignia









ÇİNLİ INSIGNIA!..

31.12.2008

Çin’i küçümseyenler hepimizin bildiği bazı otomobillerin bile bu ülkede farklı marka/model isimleriyle satıldığını görünce şaşıracaklar!..

Avrupa veya Türkiye’de yaşayanlar için tuhaf gelebilir ama Çinli otomobil severler yeni Opel Insignia’yı Buick Regal markasıyla tanıyacaklar.

GM’in küresel pazarlama ağının en önemli halkalarından biri olan Çin’de farklı bir marka ile satılan Insignia, İngiltere’de Vauxall markası altında, ABD’de de Saturn Aura adıyla tanınacak. Belki Avrupa ve Amerika için GM’in yaklaşımı normal karşılanabilir ama Çin’de Buick markası altında Opel modellerini satmak bir hayli iddialı bir yaklaşım…

Çin’de Buick Regal adıyla satışa sunulacak Insignia Avrupa versiyonundan ufak tefek tasarım farklılıklarına da sahip. Örneğin ön ızgara, yan hava girişleri ve yan aynalarda küçük de olsa bir makyaj yapıldığı görülüyor.

Çin’de 2.4 lt 165 HP ve 2.0 lt 217 HP turbo olmak üzere iki benzinli motor seçeneği ile satılan Buick Regal’de 6 ileri manuel şanzıman görev yapıyor. Regal 0’dan 100’e sırasıyla 9.8 sn (2.4 lt) ve 7.8 sn (2.0 lt turbo) ulaşıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder