16 Mayıs 2009 Cumartesi

opel insignia karter koruma


opel insignia'nın orjinal tesliminde karter koruma bulunmamakta. bu durum türkiye şartlarında bir sorun teşkil ediyor ve motorun korunması gerekli. peki bu durumda ne yapılmalı? lütfen görüşlerinizi yorum olarak yazın.

5 yorum:

aongoren dedi ki...

bence insignia için de başka araçlar için de karter korumanın gerekli olduğu ancak motorun bir kaza anında yere düşmesi yeni çıkan son model araçlar güvenlik tedbiri olarak konmuş bir özellik. bu nedenle araştırma yapmadan bunu taktırmayı düşünmüyorum.

Ercü (krz45) dedi ki...

orjinal gm damgalı karter korumayı bayiye sipariş verdim. orjinal dışında ithal mallara
güven duymayın orjinal ise takılması uygun olur.

drburç dedi ki...

Euro ncap çarpışma testleri incelendiğinde araçların önden çarpışma sırasında,önün nasıl tuz buz olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz.Tabiki bu sırada motor bağlantı noktalarından kurtularak yere düşmekte ve araç içindekilerin güvenliğini tehdit etmemektedir.Karter koruma eğer orjinal GM amblemli ise o da çarpışma sırasında motorun serbest kalmasını engellemeyecek,güvenlik açığı oluşmayacaktır.Çin malı otomobillerin çarpışma testlerinin nasıl hüsranla sonuçlandığınada dikkat etmek gerekli.Karter korumada ikinci hususda 180 beygirlik bir motorun ürettiği ısının kaputun altında hapsolmasına neden olmaması gerekliliğidirki buda bizi orjinal parça kullanmamız gerekliliği fikrinde birleştirir.Ne yazıktırki ülkemizdeki ölümcül kazaların çoğu otomobil kamyon kombinasyonu ile oluşmakla birlikte bu tip durumlarda yolcuyu koruyacak hiçbir güvenlik önlemi olmadığından dikkat edilmesi ve yolların bu araçlardan arındırılması gerekliliğide gündeme gelmeli,akılcı adımlar atılmalıdır.(orjinal Karter koruma yaklaşık 350-400 tl civarı bir fiyatta)

Mehmet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mehmet dedi ki...

Karter muhafaza taktıracak arkadaşlar.
Size 100-150 TL'ye karter muahafaza satacak servis yada bayilere inanmayın.
Orjinal karter muahafazanın liste satışı 400 TL.
Alış fiyatıda en fazla 300 TL'dir.
Kimse 300 TL olan bir malı 100-150 TL ye takmaz.
Yan sanayi karter muhafazaları (Allah Korusun) bir kaza anında motoru düşürmüyor. Araç içindekilere zarar verebiliyor.
Orjinal karterden vazgeçmeyin. Takılırken de etiketini görün...

Yorum Gönder