18 Mayıs 2009 Pazartesi

opel insignia yakıt tüketimi


farklı motor seçenekleriyle insigniaların yakıt tüketimini burada tartışabiliriz. 115hp ve 180 hp 1.6 motorlar ve 2.0 motorların yakıt tüketimleri, şehir içi, şehir dışı tüketim değerleri ve hangi yakıttan tutun da hangi marka yakıtı kullandığınızı ve katkı kullanımı konusunu burada bulabilirsiniz.

7 yorum:

Ercü (krz45) dedi ki...

Aracım 1.6 180 hp yakıt olarak 97 oktan benzini tercih ettim.Şu an performanstan memnunum.100 oktan yakıt hakkımda bilgim yok.
Deneyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Servis sorumlusu 97 ve üstü oktanları tercih etmeniz iyi olur dedi. 100 oktana gerek var mı
bilemiyorum tercih meselesi.

aongoren dedi ki...

Yeni Opel Insignia tümü Euro 5 emisyon standartlarını karşılayan istisnai derecede geniş yedi motorluk bir seçenekle piyasaya sürülüyor. Dört benzinli motor 115’den 260 hp’ye kadar çeşitlilik göstermekte, üç yeni 2.0 litrelik turbo dizeller ise 110, 130 ve 160 hp’lik güce sahip. Önümüzdeki aylarda İnsignia motor serisi daha güçlü motorlarla daha da çeşitlilik kazanacak. Ayrıca düşük CO2 emisyonlu bir ecoFLEX versiyonu seriye eklenecektir. Bu motorlar yakıt tüketimi ve CO2 emisyonlarında ya en iyiler arasında, ya da en iyisidir.

Üç dizel ve dört benzinli motorun hepsi altı-ileri manüel şanzımana sahiptir. Üst seviye dizel ve benzinli motorlarda altı-ileri otomatik şanzıman seçeneği de mevcuttur. 2.0 Turbo ve 2.8 V6 Turbo benzinli motorlarla ve daha sonraki daha güçlü dizel motorlarla birlikte dört çeker versiyonlar da sipariş edilebilir.

Nurettin Yilmaz dedi ki...

Benim aracaım da 180 HP
Ben de ilk ve ikinci depoyu 97 oktan benzin ile doldurdum. Ilk depoda yakıt tüketimi 10.1 lt/100 km idi. Şu an için yüksek gözükse de ikinci depoda bir düşüş gözlemlemeye başladım.
Herhalde bir 5000 km ye gelince fabrika verlerine ulaşır.Blogda Eklenebilecek konular.
İsnsignia sahiplerinin yaşadığı ve çözümlediği sorunlar olabilir. Tabi ki bu istenilen bir durum değil Ama üreticiler için ileride önemli olacaktır.
Ayrıca sorun gibi gözüken bazı durumların aslında bir opsiyon veya bir ayar olup olmadığı da netleşir.
Teşekkürler. (Zeytin Limon)

drburç dedi ki...

Çok kötü bir yolda toplamda 500-600 metrelik tırmanma ve inişlerin olduğu çoğunlukla 2-3.viteste kullanımım ile ort.10.7 lt ortalama yakıt tüketimi hesapladı.Ancak 1570 kg.boş ağırlıklı bu araç için tüketim değerleri abartı değil.Birde şöyle düşünülmeliki 1.6 lt nin yıllık vergi avantajı bu açığıda fazlasıyla kapatır diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

biz arabayı alalı 3 hafta oldu tabi belki henüz fazla yol yapmadığımdan mı bilmiyorum ama fabrika verilerindeki 7.7 litrelik tüketime hiç aldanmamak lazım araba 10 litreyi 100 kmlik bir yolda çok rahat yakıyo

arabalar dedi ki...

Opel Insignia 1.6 Turbo karşıkı 7,7 litre

Unknown dedi ki...

benim yorumum ise araç yakıyo ama yaktığı kadarda mütiş kaçıyo hem yakıyo hem kaçıyo böyle konfora harcadığım yakıt helal olsun

Yorum Gönder